MezeraHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHry

6. srpna 2008

Filmový přehled s komediemi Drillbit Taylor, Harold & Kumar 2, Semi-Pro, Hottie & Nottie a Son Of Rambow

Stejně jako horory mám rád i komedie. Těch překvapivě vychází snad méně než hororů, kvalitou v průměru vycházejí lépe než horory, ale poslední dobou mám pocit, že tvůrci ztratili glanc. Kromě tvorby Appatovců a sportovních blbin s Ferrellem tu toho je minimum, snad už jen nějaké romantické komedie. Dneska se tu sešel takový mišmaš:-).


Drillbit Taylor - Tvrďák Taylor
Na fóru IMDB někdo poznamenal, že se nediví, že se Owen Wilson pokusil zabít, když točí takové sračky. Ono ale Drillbit Taylor není sračka! Sice amerického stylu, ale i tak příjemná komedie... o šikanování:-D. Producent, scénárista režisér Judd Apatow je teď pořád skloňován, stojí za Knocked Up, Superbad, 40 Year Old Virgin, Forgetting Sarah Marshall a dalšími populárními a lehce šílenými komediemi. O čem je Tvrďák Taylor, který produkoval? Zde se 3 kamarádi, dlouhý, široký a nebystrozraký (brejlatý), dostanou jako freshmeni na střední do problému s dvojicí starších výrostků, kteří jim ztrpčují život neustálým šikanováním, které sami nedokážou zastavit a u rodičů ani ředitele nemají pochopení. Rozhodnou se jednat a najmout si ochránce. Jediného, kterého si můžou dovolit, je ale bezdomovec Owen Wilson, který tvrdí, že je bývalý voják. Pomůže klukům nebo jen využije pro získání peněz? Drillbit je opravdu v pohodě, ne, že bych ho doporučoval, ale dám mu mých klasických 7/10:-).

Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay - Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay
Zahulíme, uvidíme. Aneb debilní název, kdy dycky musím přemýšlet, co je co s Kdo hulí, ten umí. A Harold a Kumar umí:-). Ale o dost hůře než v jedničce. Tvůrci trochu zmatkovali, o čem vlastně dvojka bude a z plánovaného výletu do Amsterdamu nakonec skoro nic není. Kumara jedna důchodkyně v letadle označí za teroristu a dvojice je poslána na Guantanámo. Film pak sleduje jejich útěk a šílenou cestu na svatbu kamarádky, kterou chce Kumar zastavit, protože jí miluje. No, White Castle je kultovní, Guantanamo asi každý přejde, párkrát se zasměje a zapomene. Půlku vtipů známe z trailerů a zbytek za moc nestojí. Prasečinky a huličské patálie tu jsou málo a jsou spíše trapné, ne prostě takhle to nepůjde, u Epic Movie nebo Superhero Movie jsem se teda zasmál více, dostáváte 5/10 a příště si, Harolde a Kumare, vyberte nějaké vtipnější příhody. Asi málo hulíte.

Semi-Pro - Semi-Pro
Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby, Blades Of Glory a nyní Semi-Pro. NASCAR, krasobruslení a nyní basketbal. Willa Ferrella si asi v jiné než komediální roli nedokážeme představit... i když v takovém Stranger Than Fiction hrál docela jinou roli, než jeho bežné šílené parodie, poslední dobou hlavně ty sportovní. V Semi-Pro hraje Jackieho Moona, vlastníka-trenéra-hráče neúspěšného týmu Flint Michigan Tropics z ligy Americké basketbalové asociace (ABA). Ta se rozpadá a´4 nejlepší týmy na konci postoupí do Národní basketbalové asociace (NBA), která je jeho snem. Tropics jsou slabí, bez peněz, nemají fanoušky, přesto Jackie sází hlavně na své manažerské, hráčské a trenérské schopnosti, schopný se jeví ale jen ve svých očích. Z NBA se mu ale podaří za pračku vytradovat veterána Monixe (Woody Harrelson), který ve své poslední sezóně chce zazářit, a tým se dokáže vybičovat k velkým výkonům. Jednoho z hráčů ještě hraje André Benjamin (Andre 3000 z Outkast). Will Arnett hraje hustého komentátora. Šťastný konec jde čekat:-). Nicméně za 100 minut filmu v necenzurované verzi se toho moc nestane. Je tady wrestlování Jackieho s medvědem, striptýz Jackieho manželky, zpěv Jackieho dávného hitu Love Me Sexy (z výdělku z něj si tým koupil), šílené marketingové výmysly Jackieho, ale celkově nic moc směšného. Blades Of Glory byl určitě nejlepší, sice taky blbost, ale aspoň to nebylo tak primitivní. Určitě plus si ale Semi-Pro zaslouží za soundtrack, ten je moc fajný;). Dnes si Ferrell odnáší 5/10.

The Hottie & The Nottie - The Hottie & The Nottie
IMDB: 1.6 hodnocení, 14. nejhorší. Ne, tohle si fakt nezaslouží a je to jen blbý předsudek vůči Hiltonce a "primitivnímu" námětu. Nate (hraje ho zvláštně sympatický Joel Moore) od dětství miloval Cristabel (Paris Hilton) a teď se stěhuje do LA, aby ji vyhledal. Nenápadně připraví "náhodné setkání", překvapivě si ho Cristabel pamatuje a i by si s ním vyšla, problémem je ale její kaarádka, ne-kočka June (Christine Lakin). Tvůrci ji parodicky udělali extrémně hnusnou, bradavice, nehty, kůže, chlupy... no ble:-). Postupně se ale June vybarvuje a Nate k ní začíná něco cítit. Samozřejmě od filmu nelze čekat nějakou sofistikovanou romantickou komedii, celkově to ale vlastně není špatné, Paris je sice hrozně gumová, ťulpas Nate je ale vklidu a z baby Jagy princezna June je v pořádku. Myslím, že všichni filmu moc křivdí :D, já tak musím dát 6/10.

Son Of Rambow - Malý Rambo
Obecná škola v Anglii s Rambem, o to tu jde. Maloměstská Anglie 80. let: tichý kluk z věřící rodiny Will se zaplete s nevychovaným frackem Leem. Ten má kameru od bratra a chce natočit svojí verzi First Blood, prvního Ramba. Lee využije submisivnosti Willa a začlení ho do svého filmu. Will pěkně kreslí a příběh o Rambovi si v malůvkách představuje trochu jinak, Lee na jeho nápady přistupuje. Konflikty ale začínají se zvyšujícím se počtem nehod při natáčení, příjezdem Francouzů na výměnný pobyt a začleněním jednoho z nich do filmu, zakázem matky Willa tvořit film. Je to takové dětské-školní-rodinné drama s několika vtipnými scénami. Sígr Lee je k nafackování, i on je ale křehká bytost. Will je roztomilý blbounek. "Hlavní" Francouz je fakt vtipná role. No, a celkově je tento alternativní filmík s neznámými herci poučný a fajný, na doporučení to není, 7/10.

Příští díl, již desátý v pořadí, se bude věnovat vážnějším žánrům, thriller, drama, romance.

Žádné komentáře: