MezeraHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHry

31. července 2008

Filmový přehled s duely komedií o sexu After Sex/Young People Fucking a o snoubencích Over Her Dead Body/Wedding Daze

Shodou náhod se mi tu sešly dvě dvojice stejně zaměřených filmů. Stojí některé za doporučení? Minimálně první dvojice sitcomových komedií točících se okolo konverzace o sexu se povedly:-), komedie o mrtvých snoubencích ale také nedopadly špatně.


After Sex - Po sexu versus Young People Fucking - Young People Fucking
Po sexu a M*dající mladí lidé, no to bude článek:-). Tato dvojrecenze ani není recenze, je to jen doporučení: koukněte na filmy a ztotožněte se s problémy, které páry řeší. Oba filmy jsou fajně komorní, After Sex obsahuje odděleně konverzační situace 8 párů po sexu, YPF naopak v 6 kapitolách sleduje celý sexuální akt u 5 párů, co mu předcházelo a co bylo potom. U obou se zasmějete, najdete se, zastydíte se:-). A oba si zaslouží minimálně 7/10. Ještě teda na co se tak můžete těšit, co filmy obsahují: náctiletý pár čekající na první sex, dvojice, kde muž chce po kamarádovi, aby měl s přítelkyní sex a on se díval, první homosexuální zkušenost, živá důchodcovská dvojice, skoro-lesbické kamarádky, dlouholetí kamarádi, co si dají jen sex, bývalí partneři, co se dali dohromady, dlouholetí partneři, co jim to v posteli moc nefunguje, první rande kance s kočkou, které asi skončí sexem, náhodný románek s prostitutkou...

Over Her Dead Body - Jen přes její mrtvolu versus Wedding Daze - Amorův zásek
V Over Her Dead Body se Paul Rudd žení se svou snoubenkou Evou Longoriou, ta ale nešťastně při přípravách svatby zahyne. Ne však úplně, ocitne se na rozhraní mezi Nebem a běžným světem. Svoji smrt dost těžce rozdýchává a ještě hůře nese to, že bývalý budoucí manžel se teď vídá s psycholožkou, kterou mu doporučila jeho sestra. Oba se do sebe docela zakoukali... Jinak ona (hraje ji pro mě dosud neznámá Lake Bell) bydlí s kamarádem (Jason Biggs z Prciček), co je/není gay. No, tak americké romantické komedie většinou nestojí za nic kvůli "americkým vtipným scénkám", tady v příliš velké míře nejsou, takže to celkem jde, ale až na koukatelné hlavní hrdiny to za moc nestojí, je to taková oddychovka, která moc nenadchne, 6/10.

Ve Wedding Daze, známém také jako Pleasure of Your Company nebo The Next Girl I See, hraje hlavní roli mladíka Andersona Jason Biggs :-). Je to asi stejný dvojitý zásah jako Mandy Moore ve stejně zaměřených Because I Said So (Vdáš se, a basta!) a License to Wed (Kněz je poděs: pozor na to se nikdo nedívejte, hrůza!). Anderson připravil své dokonalé přítelkyni překvapivé požádání o ruku. Tak nevšední, až z toho chudinka umřela, aniž by cokoliv řekla. Uběhne rok a Anderson se ne a ne z toho vzpamatovat, jeho kamarád ho vyzívá, aby zapomněl a začal si hledat někoho nového. Vezme to tak svědomitě, že první holku, která ho osloví, požádá o ruku. Je to servírka Katie (Isla Fisher), kterou den předtím požádal její přítel o ruku, ona se ještě nevyjádřila. Katie překvapivě Andersonovi řekne ano, chce nový začátek, s přítelem nebyla spokojená. Ale není vše tak jednoduché, dokonce i mrtvá přítelkyně mu mluví do duše a stejně jako rodiče Katie si sňatek nepřeje... Z duelu s Jen přes její mrtvolu vychází Amorův zásek určitě jako vítěz, film je příjemně vtipný, vedlejší postavy jsou srandovní, až tedy ke konci se to zvrtne v americkou nesmyslnou komedie, což jsem docela těžce nesl:-(. Mířilo to na vyšší hodnocení, kvůli konci to ale nebude více než 7/10.

Žádné komentáře: