MezeraHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHry

29. května 2008

Good Charlotte, Kongresové centrum, Praha, 30.3.2008: Prostě super koncert

Abych se přiznal, nikdy jsem nebyl na punk-rockovém koncertě. I když The Offspring nebo Blink-182 patří k mému hudebnímu základu, stejně jako Sum 41, Green Day nebo Billy Talent, toto bylo moje poprvé :-D. A byl jsem příjemně překvapen, protože takovou fajnou atmosféru jsem snad ještě nezažil. Šlo vidět, že kdo byl na koncertě, to byl fanoušek: zpívalo se o 106 a všechno, na to vůbec nejsem zvyklý, a že jsem už byl na desítkách koncertů zahraničních interpretů. Sice stereotypovým návštěvníkem byly menší holky těsně po první menstruaci (:D), ale aspoň jsem dobře viděl na kapelu, která podium neměla příliš vyvýšené. Mezi hledištěm byla minimální bariéra, blízkost kapely byla super.


Fanouškem GC jsem od Chronicles, předtím se ke mně nějak nedonesli, a k mému menšímu zklamání byl setlist složen rovnoměrně z posledních tří alb plus snad jedna z prvního a cover od The Cure, takže jsem se někdy nechytal, nicméně pecky z druhého alba znám aspoň z youtube;-). Nejlepší písnička? Hm, I Just Wanna Live je jejich největší hit, to jsem si dobře zapařil. Nutno připomenout, že ve videoklipu si dělají srandu z sextape Paris Hilton, a předmluvu k Lifestyles of the Rich & Famous jsem teda poslouchal s ironickým úsměvem, vzhledem k tomu, "co" se jim pohybovalo v backstage:-).

Fotky z Musicserveru:









Zvuk před podiem hrůza, ale nečekal jsem nic jiného, přece jsme zvyklí, že zvukaři jsou hluší lidé. V zápalu kytary někdy Joel ani nebyl moc slyšet. Ale koncert to byl fakt dobrý, já jsem si ho užil, GC odvedli dobrou práci, 100 minut je pěkný čas (narozdíl od 70timinutové Rihanny;).
Kongresové centrum mě potěšilo dobrým předsálím, kde bylo dostatek místa, ne jak v nějaké připitomnělé HC Sparta Praha Arena. Na Plzeň s cenou vhodnou pro návštěvníky Summitu NATO jsem ale chuť neměl:-D. A návštěvnost bych tipnul tak na 3 tisíce, těžko říct. Celkově to za těch 6 stovek určitě stálo, GC se mi teď líbí ještě více... jdu vymyslet, kam si dám plakát;)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Billy Talent mas za mesic v..nevim kde..ale hlavne snima hrajou AntiFlag!