MezeraHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHry

26. května 2008

Aquadelic GT: pohodové závody lodí

Čeští autoři vytvořili pěknou hru na jeden víkend - závody lodí Aquadelic GT. Cílem je postupovat ligou a otevírat si tak nová prostředí (mapy v Rusku, Řecku, Karabiku), nové lodě a upgrady pro ně. Aquadelic GT je arkáda, takže řízení lodí je hlavně o zábavě, takže sem tam se může chovat trochu podivně. Při závodech sbíráté různé powerupy a zbraně a můžete si mezi soupeři zavařovat.

Kromě závodů taky můžete pro peníze taxikařit, sbírat poklady, létat letadlem. Postupně za vyhrané závody získáváte více a více peněz a také fanoušků - to láká sponzory, kteří přicházejí s nabídkami na lepší odměny ze závodů. Peníze můžete utratit za vylepšení stávající lodě či koupi nové lepší, nebo třeba za sídlo, které slouží jako savepoint.

Plusko si zaslouží rozmanitý soundtrack od neznámých interpretů, což vůbec není na škodu, viz Flatout. Hru si můžete také pauznout a ve foto režimu dělat fotečky, které se pak spolu se statistikami uploadnou na webstránku vašeho profilu. Pro navigaci ve hře kromě menu slouží šikovné ingame PDA, kde je interaktivní mapa, e-mail, statistiky atd.

Hru má zkušený hráč hotovou za jedno odpoledne a důvodů pro opakované zahrání moc není, jako odpočinková hra však na harddisku může zůstat spolu se Solitaire;). Cena 5 stovek tak není špatná, zvláště, pokud se o hru podělíte např. s mladším sourozencem, kterému vydrží déle.









Hodnocení:
Ideální pohodová hra na jeden den.
75%

Klady:
Na lodě a moře se pěkné dívá
Zbraně
Vedlejší úkoly (taxikaření, lítání letadlem, sbírání pokladů, ...)
Kampaň založená na získávání peněz, fanoušků a sponzorů
Hudba


Zápory:
Zbraně nepřátel! :-)
Nevelký počet závodů


2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

každej blog by měl mít svýho hnidopicha... takže za viz se nepíše tečka :-p

Doupik řekl(a)...

Jj, máš pravdu :-)
Jinak mám na dalších dva týdny připravené recenze, snad se budou líbit ;)
Jejich délka bude podobná, k vystihnutí hry myslím 3-5 odstavců plus klady a zápory stačí.