MezeraHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHry

26. května 2008

Sbohem DVD kolekce...

Tak k nám přišla na pozvání mé drahé ženy o víkendu bytová architekta. Žena rozhodla, že námi zvolené barvy na stěnách (vymalováno v rámci nového bytu před 3 lety) již nejsou vyhovujicí a námi zvolené uspořádání dětského pokoje a obýváku rovněž.

Zážitek to byl opravdu nevšední, paní byla báječná, velice citlivá našim potřebám a výsledek bude zcela jistě pozitivní.

První kritika padla na stávající barvy (což jsme víceméně věděli), další na uspořádání dětského pokoje. Další rána padla na manželčinou "nádhernou" cihlovou tapetu za televizorem. Ovšem největší kritika jednoznačně spočinula na mých nádherných pěti DVD boxech Hama, každé na 36 disků, zaplněné na 100%. "Tohle musí okamžitě pryč", zněla věta, při které jsem málem omdlel.

Inu co, buďme upřímní, žádné nové DVD mi do sbírky během posledního půl roku nepřibylo. Rozhodl jsem se tedy činit a překvapit ženu svým vstřícným postojem. Nechal jsem si opravdu jen ty nejlepší zlaté kousky a uložil je do uzaviratelné poličky, nabídnuté mojí drahou polovičku, která zářila neskutečným štěstí, že nenáviděné hnusné police plné prachu z našeho krásného obýváku zmizí. Inu stalo se.

Jaká je budoucnost (a u nás již součastnost)? Media server, přehrávání obsahu z disku, bez nutnosti uchovávat jakákoliv media. Technické řešení: Linksys NSLU-2, Pevné disky USB 2x v mirroru do něj, switch, internet, wifi AP, PC jako mediacenter přes HDMI do velké TV nebo zařízení s chipem Sigma streamujicí přímo z media serveru s HDMI do TV, notebooky na práci, atd...

Ještě se vraťme k návrhu paní architekty: celkem 17 různých barev, uuuuf, malovat bude kdo? Dle manželky to zcela jistě zvládnu, takže je rozhodnuto...

Žádné komentáře: