MezeraHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHry

10. července 2008

Filmový přehled se zdeptaným Colinem Farrelem: In Bruges a Cassandra's Dream

Colina mám rád, je to týpek :-), Phonebooth a Miami Vice jsou u mě top, v následujících dvou filmech ale žádného frajera jak v Miami nebo S.W.A.T. nehraje, naopak hraje zhroucené týpky.

In Bruges - V Bruggách
Kam jinam uklidit dva zabijáky, než se situace po nepovedené vraždě uklidní, než do belgických Brug. Ježiš tam bude nuda, co? Já jsem tam byl dvakrát, a to, co zažil Colin Farrel a jeho kolega Brendan Gleeson ve filmu, to se mi teda "nepoštěstilo". Colin je zžírán špatným svědomím za zpackanou vraždu a tak by radši chodil po barech, než koukal na kostely a kanály. Pozná herečku Chloe, trochu feťačka, a jejího liliputánského kolegu, ale také další místní a turisty. Oba zabijáci čekají na telefonát od šéfa Ralpha Fiennese, který dá nové instrukce, vše míří k nemilosrdnému klimaxu... In Bruges je krimi, trochu komedie, s hodně zvláštní a dobrou atmosférou za 8/10.

Cassandra's Dream - Kasandřin sen
Náhoda, ale Colin Farrel ve dvou filmech po sobě hraje člověka, co zabil, a je z toho zdeptán. Zde hraje spolu s Ewanem McGregorrem bratry s finančními potížemi, které lze však jednoduše vyřešit. Bohatý strýček je vyšetřován finančním a společník chce vyjít s inkriminujícími důkazy, je nutné jej zabít. S vidinou zajištění sebe i svých přítelkyň se bratři k činu rozhoupou, Ewan to bere jako hrozný čin, který ale byl jediné možné řešení, Colina však vražda neuvěřitelně ničí, nemůže spát, nechce snad dál žít, vše chce říct policii, režisér a scénárista Woody Allen pak ve skvělém napětí míří ke konci příběhu... 7/10.

V dalším filmovém přehledě si vezmu na paškál oba díly Step Up, hip-hopové tancovačky, Shutter, remake thajského hororu a Pathology, thriller s Milem (Peter z Heroes).

Žádné komentáře: