MezeraHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHry

4. července 2008

Filmový přehled ve znamení humoru: Meet The Spartans, Superhero Movie, Be Kind Rewind a Definitely, Maybe

No, jak se to vezme, polovina zde recenzovaných filmů je více trapných než zábavných, mezi tři parodie na 300, Spidermana a klasiky se ještě vlezl pěkný romantický film okořeněný troškou komedie.
Meet The Spartans - Tohle je Sparta!
Na sérii Scary Movie se podílelo hafo šílených scénáristů a jedni se osamostatnili a vznikla "XYZ Movie" série, která ovšem po Date a Epic přichází s překvapivým názvem Meet The Spartans:-). Radši se s těmi Spartany ani neseznamujte, protože nejsou vůbec zábavní. U Epic Movie jsem se stále válel smíchy, parodované filmy jsem snad všechny viděl a narážky se opravdu povedly, bohužel zde si kromě 300 dělají srandu především z amerických TV show a celebrit, ve kterých sice mám přehled a věděl jsem, o čem parodie jsou, ale bohužel až na výjimky vůbec nebyly směšné. Byl jsem neskutečně překvapen, že to prostě nevyšlo. Nuda, nuda a nuda. Snad jen za 3 vtipné skeče, 2 výroky a 1 Herkulese si zaslouží 2/10;).

Superhero Movie - Suprhrdina
Narozdíl od Meet The Spartans je Suprhrdina povedený! Ač hodnocení na internetu můj názor nepotvrzují, já jsem se u něj fakt pobavil. Spiderman je vděčná platforma pro parodie a scénáristům se zadařily, aniž by působily strojeně jak ve Sparťanech. Spidey je hlavní téma, samozřejmě si ale tvůrci dělají srandu i z jiných filmů o superhrdinech. Hlavní postavu sice hraje neznámý Drake Bell, ale Tobey Maguire taky nebyl kdovíjak známý. "Mary Ann" Sara Paxton (např. mořská víla z Aquamarine) je příjemná, Leslie Nielsen si jede své klasické parodické výstupy a Christopher McDonald je fajný záporňák. 7/10 jak vyšitých;).

Be Kind Rewind - Prosím přetočte
Podle trailerů to vypadalo na fajný alternativní snímek s parodiemi na filmy, které musí Jack Black a Mos Def sami natočit, protože elektrikou nabitý Jack zničil všechny pásky v půjčovně Danny Glovera. Nakonec je tam předělávek filmů z celkové stopáže málo a ani ne moc vtipné, celé to je takové nic moc, nudné, ale komu se líbil třeba Praire Home Companion, tak BKR má hodně podobnou náladu a neurazí. 5/10.

Definitely, Maybe - Určitě, možná
Pěkná romantická komedie je vyprávěná jako retrospektivní povídání politického konzultanta Ryana Reynoldse pro dcerku Abigail Breslin, která zvídá, proč se právě tatínek rozvádí a kdo je její maminka. Je to miláček z výšky Elizabeth Banks, ambciózní volnomyšlenkářská žurnalistka Rachel Weisz nebo dlouholetá kamarádka Isla Fisher? Dcera tak začíná chápat, že láska není jednoduchá. Dojde ke šťastnému konci a Ryan skončí u osudové lásky? A je to snad i zároveň matka jeho dcery? Definitely, Maybe je příjemný filmík na 7/10.

Příští přehled bude pořádne dobrodružný, sejdou se tu hned 4 hrdinů včetně Indiana Jonese.

Žádné komentáře: