MezeraHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHry

5. června 2008

Stranglehold: akční filmová jízda

Čest je jeho zásada, pomsta je jeho mise, krveprolití je jeho jediná možnost:-). Tak zní tagline herního pokračování staršího filmu Hard Boiled. Hongkongský inspektor Tequilla s xichtem Chow Yun Fata musí zachránit rodinu a porazit zloduchy. Klasická střílečka se stupidním příběhem? Naštěstí ne, stěžejním prvkem hry jsou lokace s dosud nevídanou možností destrukce. Pokud jste slintali u lobby scény v Matrixu, jak všechno pěkně odpadává a tvoří se particle efekty, tak zde budete mít opravdu hody. Ruku v ruce s destrukcí jde použití fyziky, např. sestřelení nějakého objektu, který zavalí nepřítele. Ti tu jsou ve velkých kupách a jsou fakt blbí, ale to zas neva, když je Stranglehold prostě hodně přímočarý a frenzy. Navíc je tak akorát dobře "filmový", je na co koukat.

Specialitkou je ohodnocování za efektní zabíjení, které vám spolu se sbíráním origami jeřábů zpřístupní unikátní schopnosti: bullet time, léčení, spin attack a barrage (zpomalený čas, nekonečně munice, točíte se dokola a kosíte vše okolo). Další originální prvek je rozstřel či jak to nazvat: vkročíte do místnosti a míří na vás množství nepřátel a hra se přepne do zpomaleného režimu, kde je musíte rychle všechny postřílet a přitom uhnout jejich střelám, přičemž míření je hodně stížené. K dalším schopnostem Tequilly patří možnost skrýt se za objektem nebo použít například servírovací vozík nebo zábradlí k efektním skluzům.









Zmínku zaslouží krásný soundtrack, který dokonce obsahuje kompozice od Serje Tankiana (System Of A Down). Klasicky si můžu stěžovat na vlastnosti vlastní konzolovým hrám - kamera a ovládání. No nic, trend je trend. Trendem je i krátká délka her, ale na to si snad už ani nejde stěžovat. Prostě jak se Stranglehold rychle hraje, tak se i rychle dohraje:-).
Pozn.: Mimořádně si musíte vystačit s ilustračními obrázky, protože jsem hru nehrál s Frapsem:-).

Hodnocení:
Přímočará frenzy akce se skvělou destrukcí prostředí a dobrým filmovým stylem.
80%

Klady:
Chow Yun Fat jako hrdina
Johna Woo jako režisér
Některé velmi povedené interiérové lokace
Destrukce prostředí

Zápory:
Některé nepovedené lokace
Problémy s kamerou
Krátkost
Celková konzolovost


Žádné komentáře: