MezeraHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHrySeparátorHry

10. června 2008

Váží křišťálová lebka opravdu 5 dkg?

Bez spoilerů se to zřejmě dnes neobejde, nicméně za 3 týdny to jistě všichni zarytí fanoušsci zcela jistě viděli. O čem bude řeč, howdy dowdy, tů tu tů tů, tů tu tů... Indiana Jones 4 and the Kingdom of the Crystal Skull, neboli Království křišťálové lebky.

Rozhodnutí natočit další díl považuji za zcela správné, opět je tady starý dobrý Spielberg, sarkastický humor Doktora Jonese a poměrně svěží krev v jeho synáčkovi! Obsahuje naprosto bomba scény, jako výbuch atomovky za opravdu přímé účasti Dr. Jonese s následným letem v olověné ledničce. Nechybí ufoni, což mě opravdu nadměrně potěšilo! Prostě celkově zábava jak sviňa. V pořadí dílů bych asi ohodnotil na prvním místě 3ku, 1ku a 4ku stejně a 2ku na konci. Film neobsahuje žádný infantilní humor ani žádného prdícího blbečka pro děti, což je zvláště potěšující. Naprostá spokojenost.

Co mě ovšem dostalo, bylo zacházení z mnohakilovou křišťálovou lebkou. Soutěžící ji brali do ruky a přehazovali si ji tak očividně přirozeným způsobem až to bolelo. Přirozeným ovšem k váze makety této neskutečně tajemné a skutečně existující relikvie. Házeli si s ní, nikdo se neprohnul, popadli ji chvatem jednoruč atd. Prostě jako kus polystyrénu. Nechápu, že si tohohle tvůrci nevšimli, nebo možná všimli a už bylo pozdě. Nicméně to bije strašně do očí a nenechá Vás to v klidu celý film. Doporučuji počteníčko o křišťálových lebkách zde.

Na film ale rozhodně po zhlédnutí předchozích dílů v originálním znění jděte, stojí to i přes tento křišťálový neduh za to. Indyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Žádné komentáře: